Italyada Turk Koyu / italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-fotograflari-9 ... - Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır.

Italyada Turk Koyu / italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-fotograflari-9 ... - Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır.. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk.

Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Bu güzel haberi sizinlede paylaşmak istedim. Türkçe bilmeyen ama kendilerini türk olarak tanıtan moenalılar, türkleri bekliyor. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum;

İtalya'da Türklerin yaşamadığı Türk köyü: Moena İtalya ...
İtalya'da Türklerin yaşamadığı Türk köyü: Moena İtalya ... from icdn.tgrthaber.com.tr
Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. İtalya'daki türk köyünden davet var. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat. Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla.

Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü.

İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. Bu güzel haberi sizinlede paylaşmak istedim. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Ama internette pek bir bilgiye rastlayamadık. İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü. Moena köylülerinin en büyük isteği ise mehter takımını görmek. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. Türkçe bilmeyen ama kendilerini türk olarak tanıtan moenalılar, türkleri bekliyor.

Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. İtalya'daki türk köyünden davet var. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor.

Espresso Kahve Nedir, Nasıl Yapılır? | Espresso, Kahve ...
Espresso Kahve Nedir, Nasıl Yapılır? | Espresso, Kahve ... from i.pinimg.com
İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor.

İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor.

Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. Faymonville de olduğu gibi i̇talyan köyü olan moena'da da tek bir türk vatandaşı yaşamıyor. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Ama internette pek bir bilgiye rastlayamadık. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü.

Ancak bu i̇talyan köyünün çok ilginç bir. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırındaki i̇talyan köyü moena'nın diğer adı ise turchia, yani. Moena köylülerinin en büyük isteği ise mehter takımını görmek. Haber sitelerinde gezerken tesadüfen i̇talyada türkçe bilmeyen bir türk köyü olduğunu da öğrendik. İtalya'daki türk köyünden davet var.

İtalya'nın ortasında Türk köyü!
İtalya'nın ortasında Türk köyü! from i.emlakeki.com
İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler; İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü. İtalya'daki türk köyünden davet var. Moena köylülerinin en büyük isteği ise mehter takımını görmek. Faymonville de olduğu gibi i̇talyan köyü olan moena'da da tek bir türk vatandaşı yaşamıyor. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor.

Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır.

Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Bu güzel haberi sizinlede paylaşmak istedim. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya. Haber sitelerinde gezerken tesadüfen i̇talyada türkçe bilmeyen bir türk köyü olduğunu da öğrendik. Üç asrı aşkın bir süre boyunca bir rivayete göre, bu kuşatma esnasında donmak üzere olan yaralı bir yeniçeri, i̇talya'da küçük bir köy. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor.

İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü italya. Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama

Facebook